Mosselen: puur natuur en recht uit zee

Met zachtheid behandelen: de beste methode

De nieuwe verwerkingsmachines betekenden een primeur voor Europa. De mosselen leggen de kortst mogelijke weg af. De grootste val die ze maken bedraagt amper 10 cm en bovendien vallen ze zacht, want de goten zijn bekleed met rubber. Bijna de hele weg leggen de mosselen af in water.

 

Vlak voor het verpakken worden ze doorgekoeld en gaan ze als het ware in winterslaap. De schelp gaat minder snel open en de mossel houdt zijn vocht vast, wat kwaliteit, smaak en versheid bevordert. Barbé vrachtwagens vervoeren al het lekkers in een constante koeltemperatuur tussen 0 en 4°C. ‘s Nachts nog in zee, de dag daarop in uw zaak. Dàt is Barbé.

 

Recepten

Algemene instructies

Spoel de mosselen met koud water en kijk ze na. Verwijder eventuele pokken met een mes.

Controleer op slikmosselen door beide schelpdelen over elkaar te schuiven.

Tik op mosselen die open blijven staan. Sluiten ze niet, gooi ze dan weg.

Tip, zet voordat u gaat spoelen uw pan alvast met een bodempje water op het vuur.

 

Is uw pan goed warm? Gooi dan eerst het water weg en doe de mosselen in de pan.

Voeg nu eventueel vers gesneden groenten (bijvoorbeeld ui, peterselie en selderij) en kruiden toe.

 

Kook op hoogste vuur en zo snel mogelijk.  Hoe sneller, hoe smakelijker! Tijdens het koken

ontstaat schuim. Laat het tot de rand komen, neem het deksel van de pan totdat het schuim

weg is en schud de mosselen goed op. Herhaal dit twee keer.

 

De mosselen zijn daarna goed om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

 

Kijk voor lekkere recepten op www.mosselen.nl

 

Contact

J. Barbé BV

 

Bezoekadres: Korringaweg 53, 4401 NV  Yerseke, Nederland

Postadres: Postbus 61, 4400 AB  Yerseke, Nederland

info@barbe.nl  |   T  +31(0) 113 57 13 10   |   F  +31(0) 113 57 37 21

KvK: 22022836

Mosselen: puur natuur en recht uit zee Recepten
Contact