Mosselen 'marinière'

 
4 kg mosselen * 2 uien * 1 groene selder * zout * peper
 
 

 
Doe de mosselen met de schoongemaakte, gesnipperde groenten in een grote kookpan. Kruid naar smaak met zout en peper. Laat ze op een hevig vuur openkoken. Schud de pan halfverwege eens goed om. Natuurlijk serveert u bij dit klassiek mosselgerecht een mosselsausje en goudbruin gebakken frietjes. En zo wordt dit gerecht nog lekkerder: U kunt ook nog een stengel prei en een wortel in rondjes bij de mosselen voegen of de groenten eerst wat stoven in een beetje boter. Zo krijgt het kookvocht nog meer smaak want echte mossel- eters eten eerst de mosselen, om vervolgens het overblijvende soepje op te lepelen.(Leg dus vork en lepel bij de borden). Andere smaakmakers : een scheutje witte wijn, een eetlepel mosselkruiden (zo te koop), een takje tijm en een blaadje laurier, of een eetlepel scherpe mosterd.